Antavlor över min närmaste släkt

Laestadius och Cederberg, olika Norrlandslän
Släkterna Laestadius (min farfar och hans anor) och Cederberg (min farmor och hennes anor) visas i form av antavlor med start från min far Ragnar. Klicka på namnen i menyn till vänster.

Under tre veckor i juni 2001 gjorde vi en Norrlandsresa i fädrens spår. Rapporten är på 16 sidor och behandlar olika platser där Laestadii präster och med släkten befryndade personer verkat.

Efter släktforskardagarna i Östersund augusti 2004 gjorde hustru Marianne och jag en nostalgisk släktforskarresa till Sorsele, Arjeplog, Jäkkvik och Hussborg (rapporten som pdf-fil). Kungligt mottagande i Sorsele av Thea Hälleberg och andra släktingar. En annan höjdpunkt var besöket i Jäkkvik vid prästbröderna Laestadius födelseplats.

Karlsson och Ekroth, Stjärnhov, från Trosa-Vagnhärad och Selaön, Södermanland
Min morfar August Karlssons anor kom från Trosa-Vagnhärad, och min mormor Anna Ekroths anor från Ytterselö. Antavlan startar med min mor Greta. Klicka på namnen i menyn till vänster.

Lönndahl från Torsås Kalmar län, och Rundqvist från Södermanland och Västmanland
Min hustru Mariannes farfar Per Lönndahl, född Olsson, och farmor Anna Rundqvist finns här som antavla med start från Mariannes far Bror. Klicka på namnen i menyn till vänster.

Eriksson och Bergvall från Lerbäck Närke, och Engstrand från Södermanland och Västmanland
Min hustru Mariannes morfar Gustaf Eriksson, och mormor Hilda Engstrand finns här som antavla med start från Mariannes mor Karin. Klicka på namnen i menyn till vänster.

Niemi-grenen från Lorens Wilhelm Laestadius
Under Laestadius-veckan i Pajala juli 2007 presenterades nya rön om den ”oäkta” Niemi-grenen efter Lars Levi Laestadius son Lorens Wilhelm. Johanna Niemi, som tjänstgjorde som piga i prästgården hos Laestadius, fick en son som efter sin okände far döptes till Lorens Wilhelm. Klicka på hans namn i menyn till vänster för att se hans ättlingar.

Släkten Falk från Bohuslän
Min farbror teaterchefen Lars Levi Laestadius var gift med skådespelerskan Margot Falk.
Hennes anfader var båtsmannen Herman Rasmussen Falk. Klicka i menyn till vänster